همشهری آنلاین: معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه تامین اسباب و وسایل زندگی مردم از اولویت‌های مهم دولت است گفت باید این خسارت‌ها در کوتاه‌ترین زمان جبران شود. وی گفت برآورد اولیه حاکی از خسارت ۴۰ هزار میلیارد تومان سیل است.

جهانگيري

اسحاق جهانگیری در دومین جلسه نحوه تامین منابع مالی برای جبران خسارات سیل در هفته جاری پیش از ظهر امروز، سه‌شنبه ۲۷ فروردین برگزار شد، اولویت نخست دولت در مدیریت بحران ناشی از سیل را پرداخت هزینه خسارات، تعمیر و ساخت مسکن برای مردم سیل زده عنوان کرد و گفت: تامین اسباب و وسایل زندگی مردم نیز از اولویت های مهم است که دولت آن را در دستور کار خود دارد و باید در زمانی کوتاه پرداخت کرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه کسب و کار مردم نیز در مناطق سیل زده دچار آسیب و خسارت شده است، خاطرنشان کرد: کسب و کار مردم در مناطق سیل زده بخصوص در بخش کشاورزی متحمل خسارات زیادی شده است که بر اساس شاخص هایی که به تصویب هیات دولت رسیده است، این خسارات نیز باید در کوتاه‌ترین زمان حداکثر طی دو ماه جبران شود.
 جهانگیری با تاکید بر اینکه پرداخت کمک های بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت باید به سرعت به مردم مناطق سیل زده پرداخت شود، افزود: دولت مطابق تأکید مقام معظم رهبری تمرکز اصلی خود را بر استفاده حداکثری از ظرفیت های بودجه معطوف کرده است و تا جایی که امکان داشته باشد از محل بودجه، هزینه های خسارات را تامین خواهد کرد. اما چنانچه لازم باشد با موافقت رهبری از منابع صندوق توسعه ملی نیز استفاده خواهد کرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به مصوبه جلسه روز شنبه که مقرر شده بود رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس کل بانک مرکزی گزارش ظرفیت های مالی بودجه را برای جبران خسارات سیل ارائه کنند، تاکید کرد: با توجه به اعلام ظرفیت های قانونی بودجه سال ۹۸ و تسهیلات قرض الحسنه که در این جلسه اعلام شد، چنانچه کسری وجود داشته باشد از ظرفیت های دیگر از جمله صندوق توسعه ملی استفاده خواهد شد که بخش اصلی خسارت مردم در دو ماه آینده پرداخت شود.

وزیر کشور بعنوان فرماندهی مدیریت بحران سیل نیز در این جلسه گزارشی از برگزاری جلسات مستمر و روزانه برای برآورد خسارات ناشی از سیل ارائه کرد و گفت: با توجه به اینکه بحران سیل هنوز خاتمه نیافته و در روزها و هفته‌های آینده نیز احتمال قوع سیل و بروز خسارت وجود دارد، باید به طور مستمر و روزانه برآورد خسارات محاسبه شود تا همه کسانی که متحمل خسارت شده‌اند مد نظر قرار گیرند.

وی ادامه داد: برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که خسارات ناشی از سیل اخیر در استان‌های مختلف به ویژه گلستان، لرستان و خوزستان در حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه برآورد خسارات به صورت دقیق و واقع بینانه انجام می‌شود، افزود: در وهله نخست به دنبال پرداخت کمک‌های بلاعوض، پرداخت تسهیلات و جبران خسارات و نیز تامین مسکن موقت، تعمیرات و بازسازی خانه‌های تخریب شده مردم هستیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه نیز با بیان اینکه ظرفیت کارشناسی فنی و مهندسی این سازمان در خدمت مدیریت جامع بحران سیل قرار دارد تا برآورد خسارات دقیق و کارشناسی باشد، گفت: سازمان برنامه و بودجه تمام ظرفیت خود را برای پرداخت کمک‌های بلاعوض و تسهیلات به مردم مناطق سیل زده در اختیار قرار خواهد داد که حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان امکان استفاده از ظرفیت قانونی بودجه به صورت نقد و اوراق و جابجایی وجود دارد و اعتبار مورد نیاز برای بازسازی زیربناها که بالغ بر ۱۳۰۰۰ میلیارد تومان است در دست بررسی است.

رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه از آمادگی این بانک برای پرداخت ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به سیل زدگان در کوتاهترین زمان ممکن خبر داد.

دکتر نمکی وزیر بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشکی هم گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای پیشگیری از شیوع بیماری در مناطق سیل زده ارائه کرد و گفت: رییس سازمان بهداشت جهانی در تماس تلفنی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در جلوگیری از بیماری‌ها که با وجود گستردگی سیل تا کنون هیچ مورد بیماری اپیدمی در مناطق سیل زده مشاهده نشده است، تشکر کرد.

در ادامه این نشست وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی گزارشی از برآورد خسارات وارد شده به بخش زیرمجموعه خود در استان‌های سیل زده ارائه و پیشنهاداتی را برای تامین منابع مالی جهت جبران خسارات وارده مطرح کردند.

در این جلسه رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم با اشاره به اینکه برآورد دقیقی از تعداد واحدهای مسکونی تعمیری و نیازمند بازسازی انجام شده است، اظهار داشت: ۱۷۹ هزار واحد مسکونی تعمیری و احداثی در استان‌های مختلف شناسایی شده که البته استان خوزستان نیز پس تعیین تعداد واحدهای مسکونی آسیب دیده باید به این رقم افزوده شود.

مهندس تابش افزود: بنیاد مسکن به ۲ هزار میلیارد تومان کمک بلاعوض، ۶۳۰۰ میلیارد تومن تسهیلات، ۴۶۰ میلیارد تومان برای اسکان موقت و ۶۹۰ میلیارد تومان برای جابجایی روستاها و ترمیم پل‌ها و راههای روستایی نیاز دارد که در صورت تامین این منابع، تامین مسکن مردم با سرعت دنبال خواهد شد.

در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، رییس کل بانک مرکزی و رییس سازمان مدیریت بحران نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین برآورد خسارات در بخش‌های مختلف ارائه شد و ظرفیت های بودجه برای جبران این خسارات مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفت.

کد خبر 437513

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha